Monday, July 11, 2011

Webber a ignorat cele 'patru sau cinci' ordine de echipă de la Silverstone

Mark Webber a admis că a ignorat în mod repetat solicitarea echipei Red Bull de a-şi păstra poziţia în spatele lui Sebastian Vettel în ultimele tururi ale cursei de la Silverstone.

Marele Premiu al Marii Britanii a readus în discuţie ordinele de echipă de la campioana mondială Red Bull Racing. În ciuda faptului că anterior a insistat că nu va apela niciodată la astfel de metode, Red Bull Racing i-a transmis de 'patru sau cinci ori' lui Mark Webber să nu-l atace pe Sebastian Vettel pentru locul doi în ultimele tururi ale cursei de la Silverstone, profitând de faptul că ordinele sunt în prezent perfect regulamentare.

Australianul a refuzat însă să respecte indicaţiile şi a încercat de mai multe ori să treacă de german, iar la finalul cursei şi-a exprimat dezamăgirea pentru comportamentul de care a dat dovadă propria echipă.

"Cu patru sau cinci tururi înainte de final, au început să vorbească cu mine să-mi păstrez poziţia. Nu mă simt bine în privinţa asta. Nu. Acesta este răspunsul. Vroiam punctele, dar am vrut să obţin şi mai multe puncte. Iar dacă Fernando Alonso abandona în ultimul tur, atunci noi luptam pentru victorie. Evident că am ignorat echipa pentru că am vrut să încerc să obţin acel loc. Vettel a făcut tot ce a putut, la fel ca şi mine. Nu urma să fac niciun accident. Încerc să dau tot ce am mai bun cu conversaţia într-o singură direcţie pe care am avut-o. Am încercat să dau tot ce am mai bun pentru a-l depăşi pe pilotul din faţă", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

În schimb, Vettel a apărat poziţia adoptată de Red Bull Racing în această situaţie şi se declară chiar amuzat de numeroasele controverse care au apărut ca urmare a indicaţiilor priomite de Webber în finalul cursei.

"Dacă ai două monoposturi izolate pe locurile doi şi trei, cu primul şi al patrulea pilot departe, din punctul de vedere al echipei nu are niciun rost să lupţi şi să faci ceva stupid. Diferenţa dintre locul doi şi trei nu este semnificativă, dar încercăm să concurăm în mod natural. Am încercat să menţin poziţia. M-am chinuit, Webber era mai rapid şi apoi am văzut streagul cu pătrăţele. Nu are niciun sens să vorbim (n.r - ce s-ar fi întâmplat) dacă situaţia era invers. Evident că aş fi vrut să-l depăşesc pe Webber în acel moment. Nu înţeleg de ce este atâta agitaţie. Pentru mine în acest moment este foarte amuzant", a precizat campionul mondial.

Noile controverse de la Red Bull vin la exact un an de când Webber câştiga cursa de la Silverstone în 2010 şi spunea prin radio celebrul mesaj 'Nu a fost prea rău pentru un pilot numărul 2'.

No comments:

Post a Comment