Wednesday, July 20, 2011

Pirelli va modifica forma pneurilor spate în 2012

Pirelli a dezvăluit că intenţionează să modifice forma pneurilor spate pentru sezonul 2012 pentru a micşora degradarea acestora.

Pirelli, unicul furnizor de pneuri din Formula 1, pregăteşte o serie de schimbări în perspectiva sezonului 2012.

În urma cercetărilor realizate în prima jumătate a sezonului curent, producătorul italian intenţionează să modifice forma pneurilor de pe trenul spate, cu scopul de a micşora degradarea acestora şi de a permite piloţilor să obţină perofmrante mai bune.

"Forma se va schimba pentru a obţine un grad de degradare mai bun pe puntea spate. Este greu de cuantificat cât de mult se va schimba forma. În acest moment nu utilizăm întreaga suprafaţă pe pistă şi ştim asta, dar a trebuit să încercăm şi să blocăm o parte din dezvoltare pentru că am avut prea puţin timp la dispoziţie şi am vrut să le oferim echipele date exacte care reprezentau o noutate pentru sport. Nu am vrut să continuăm să facem schimbări. Dar Pirelli vrea să-şi îmbunătăţească produsul, din punctul nostru de vedere, să îmbunătăţească degradarea şi forma profilului în jurul pneului", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli, pentru publicaţia Autosport.

Pirelli a introdus deja modificări de compoziţie la pneurile medium şi hard, iar în acest weekend echipele vor evalua o compoziţie mai dură şi pentru cauciucurile soft.

No comments:

Post a Comment