Tuesday, July 12, 2011

Presă: Raikkonen, dorit de Red Bull în F1 pentru sezonul 2012!


Presa germană susţine că Red Bull Racing intenţionează să-l readucă pe Kimi Raikkonen în Formula 1 în 2012. Reacţia austriecilor: "Continuăm negocierile cu Mark Webber".

Publicaţia germană Bild a lansat marţi o ipoteză spectaculoasă în privinţa liniei de piloţi pe care o va folosi Red Bull Racing în sezonul viitor.
Potrivit sursei citate, campioana mondială intenţionează să semneze un contract cu fostul campion mondial Kimi Raikkonen, care concurează în prezent în Campionatul Mondial de Raliuri şi NASCAR. Bild susţine că planul lansat de Red Bull este 'top secret', însă afirmă că a aflat informaţia de la o sursă 'de nivel inalt' din cadrul echipei.
Informaţia vine la mai puţin de 24 de ore după ce Christian Horner, şeful Red Bull Racing, afirma într-un interviu acordat publicaţiei finlandeze Turun Sanomat că Raikkonen nu intenţionează să revină în Formula 1. "Kimi este un pilot grozav, dar cred că a lăsat Formula 1 în urmă", a precizat britanicul.
Speculaţiile privind revenirea lui Raikkonen în Formula 1 vin în contextul în care Mark Webber, al cărui contract cu Red Bull expiră la finalul sezonului, a refuzat insistent să respecte ordinele de echipa primite în finalul cursei de la Silverstone, preferând să-l atace pe coechipierul său Sebastian Vettel pentru a termina pe locul doi.
Red Bull şi-a manifestat nemulţumirea pentru atitudinea australianului, însă Horner susţine că acesta reprezintă în continuare prima opţiune pentru anul viitor. Întrebat dacă evenimentele petrecute la Silverstone vor afecta negocierile pentru un nou contract, britanicul a replicat:
"Sper sincer că nu. Până la urmă este vorba despre echipă. Uneori pot să înţeleg că un pilot va fi frustrat dacă primeşte o instrucţiune, dar responsabilitatea mea este să mă asigur că echipa îşi optimizează rezultatul. Nu am fi avut niciun beneficiu dacă ambele maşini ar fi ajuns înapoi în garaj trase pe un camion", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment