Tuesday, April 26, 2011

Alonso, cel mai bine plătit pilot din F1

Un nou top al celor mai bine plătiţi sportivi din lume dezvăluie sumele încasate anual de piloţii de top din Formula 1 din salarii şi sponsorizări.

Publicaţia ESPN va lansa în prima parte a lunii mai topul celor mai bine plătiţi sportivi din fiecare ţară, care va dezvălui un nou clasament al celor mai bine plătiţi piloţi din Formula 1.

Datele au ieşit deja la suprafaţă înainte de apariţia pe piaţă a topului, iar Fernando Alonso s-a evidenţiat ca sportivul cu cel mai mare salariu din Spania şi, foarte probabil, din Formula 1: 22.736.842 de dolari.

Coechipierul său de la Ferrari, Felipe Massa, obţine anual puţin peste 17 milioane de dolari, în timp ce Lewis Hamilton a obţinut de la McLaren şi din contractele de sponsorizare 18.473.684 de dolari. Chiar dacă nu poate concura în acest sezon ca urmare a unui accident suferit în raliuri, Robert Kubica a obţinut venituri totale de 10.657.895 de dolari.

Decizia lui Kimi Raikkonen de a părăsi Formula 1 pentru WRC pare să fie de bun augur (şi) din punct de vedere financiar, întrucât conturile bancare ale finalndezului au fost alimentate cu 26.333.333 de dolari, cu şase milioane de dolari mai mult decât a încasat multiplul campion mondial de MotoGP Valentino Rossi.

No comments:

Post a Comment