Wednesday, April 20, 2011

Williams pregăteşte un update major pentru Turcia

Williams va introduce la Istanbul îmbunătăţiri la podea, aripa faţă, aripa spate şi sistemul de frânare după cel mai slab debut de sezon din istorie.

Williams nu a obţinut niciun punct în primele trei etape ale noului sezon şi a înregistrat cel mai slab debut de sezon din întreaga istorie a echipei, motiv pentru care britanicii mizează pe o dezvoltare agresivă a componentelor în perspectiva Marelui Premiu al Turciei.

În cele trei săptămâni premergătoare primei curse europene a sezonului, Williams pregăteşte o serie de îmbunătăţiri la mai multe componente esenţiale ale monopostului FW33, scopul principal fiind o clasare în puncte.

"Introducem o podea modificată, o nouă aripa fată, o nouă aripa spate şi un nou sistem de frânare pentru ambele monoposturi pentru Istanbul. Ne aşteptam ca asta să ne ofere câteva zecimi pentru a-i ajuta pe piloţii noştri să intre în top 10", a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams.

În plus, echipa intenţionează să introducă un nou sistem de evacuare în Marele Premiu al Spaniei, o versiune mai bună a celui evaluat vineri în antrenamentele din China.

"Am avut câteva părţi noi în China, iar cea mai vizibilă a fost noul sistem de evacuare de pe monopostul lui Rubens Barrichello în cursul antrenamentelor. Am văzut câteva semne pozitive, dar din păcate am avut câteva probleme de fiabilitate cu o parte din podea supraîncălzită care a cauzat o degradare a performantei aerodinamice. Am redesenat unele părţi şi intenţionăm să introducem o versiune nouă a acestui sistem de evacuare la Mare Premiu de la Barcelona", a adăugat el.

O altă echipă care va aduce modificări sistemului de evacuare în Spania este Sauber, care va miza pe un design asemănător cu cel implementat încă de la debutul sezonului de Red Bull Racing.

"Vom avea noul sistem de evacuare la Barcelona, dar nu va fi pe monopost până când nu va fi testat în mod corespunzător. Vom aştepta până în Spania pentru a ne bucura, dar până acum fiecare inovaţie ne-a dus cu un pas înainte", a explicat Peter Sauber, proprietarul echipei elveţiene.

No comments:

Post a Comment