Monday, April 18, 2011

Webber explică revenirea spectaculoasă de pe locul 18 pe podium

O strategie inteligentă pentru pneuri l-a ajutat pe Mark Webber să termine pe ultima treaptă a podiumului în China, deşi a plecat doar de pe locul 18 al grilei de start.

După o strategie eronată în calificări, Mark Webber a luat startul doar de pe locul 18 în Marele Premiu al Chinei, însă a realizat una dintre cele mai spectaculoase reveniri din ultimii ani şi a ocupat în final locul trei, în spatele coechipierului său Sebastian Vettel care a plecat din pole position.

Pilotul echipei Red Bull a început cursa cu pneuri hard, pe care le-a schimbat pentru pneuri soft după numai 10 tururi, eveniment în urma căruia a coborât până pe locul 20. Ulterior, el a concurat numai cu pneuri soft, iar în ultima parte a cursei a devenit cu aproximativ o secundă şi jumătate mai rapid decât ceilalţi piloţi, întrucât cei mai mulţi dintre ei au ales să încheie cursa cu pneuri hard.

Australianul i-a depăşit succesiv pe Vitaly Petrov, Michael Schumacher, Fernando Alonso, Felipe Massa, Nico Rosberg şi, cu numai câteva tururi înainte de final, pe Jenson Button. În mod cert, el l-ar fi ajuns din urmă şi pe Vettel dacă cursa ar mai fi durat câteva tururi.

"A fost un Mare Premiu interesant, am decis să începem cu pneuri hard. Ştiam că nu este cel mai dorit tip de pneu şi nu a fost uşor să revenim cu aceşti băieţi. Să văd că eram pe 17 după 15 tururi a fost dificil, dar apoi m-am simţit confortabil cu monopostul şi am avut câteva seturide pneuri soft disponibile după calificări. Poate că cel mai bun pariu este să nu iei parte la calificări şi să începi de acolo! Lăsând glumă la o parte, am făcut o treabă grozavă în acest weekend, băieţii nu au renunţat şi a fost un pilotaj pentru toată lumea de la fabrică", a declarat el la conferinţa de presă de la finalul calificărilor.

Pe de altă parte, chiar dacă face parte din aceeaşi echipă, Webber nu şi-a putut ascunde satisfacţia că Vettel nu a reuşit să câştige a treia cursă consecutiv în acest debut de sezon, afirmând că nu-şi poate permite să-l lase pe german să se îndepărteze prea mult în clasamentul general.

"Felicitări lui Hamilton. A fost bine că în sfârşit cineva... bineînţeles că Vettel este în aceeaşi echipă, dar a avut un parcurs fenomenal şi toţi luptăm pentru victorii. Într-un fel este păcat că a câştigat McLaren, dar nu-l putem lăsa pe Vettel să se îndepărteze prea mult. A fost o zi bună pentru noi în termeni de puncte pentru echipă", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment