Thursday, April 28, 2011

Patru echipe utilizează un sistem inovator pentru a activa KERS

Patru echipe utilizează un sistem prin care piloţii activează tehnologia KERS prin simpla apăsare mai accentuată a pedalei de acceleraţie.

Cel puţin o treime din echipele de Formula 1 au implementat un sistem inovator care uşurează misiunea piloţilor de a utiliza sistemul KERS în timpul curselor, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Sistemul a fost botezat "kickdown" şi funcţionează astfel: în momentul în care concurează deja cu acceleraţia la maxim, pilotul trebuie doar să apese suplimentar pedala de acceleraţie pentru a activa tehnologia KERS. Ideea nu este deloc nouă, fiind conturată de Nick Heidfeld încă din sezonul 2009, când germanul concura pentru BMW-Sauber, iar tehnologia tocmai fusese introdusă în Formula 1.

"Am avut ideea de a utiliza "kickdown-ul" când aveam tracţiunea controlată (n.r - care acum este interzisă în F1). Am făcut asta la BMW", a precizat actualul pilot al echipei Renault.

Auto Motor und Sport nu a menţionat numele celor patru echipe care utilizează sistemul "kickdown", însă cel mai probabil este vorba despre echipe de top precum Red Bull, Ferrari, McLaren sau Mercedes GP.

No comments:

Post a Comment