Wednesday, April 20, 2011

Sistemul KERS va fi de patru ori mai puternic în 2013

Noile motoare turbo de 1.6 litri care vor fi utilizate începând din sezonul 2013 vor fi acompaniate de sisteme KERS de patru ori mai puternice decât cele actuale.

Formula 1 se pregăteşte pentru o schimbare radicală de regulament în privinţa motoarelor începând în sezonul 2013, atunci când echipele vor utiliza unităţi turbo în patru cilindri de 1.6 litri.

Chiar dacă puterea noilor motoare va fi mai redusă decât cea a actualelor unităţi V8, deficitul va fi recuperat în mare parte datorită sistemului KERS, care va fi de patru ori mai puternic. În prezent, sistemul KERS oferă un spor de 80 CP pe parcursul a 6.67 secunde pe tur, astfel încât în 2013 va genera aproximativ 240 CP. Informaţiile au fost dezvăluite de Adam Parr, CEO-ul echipei Williams.

"Va avea un dinam care va genera electricitate pentru a supra-încărca motorul şi un alt dinam care pentru a recupera energia de la sistemul de evacuare, care va reîncarca bateria şi o va face utilizabilă. Vom avea un tren de rulare care va genera cu mult peste 800 CP din patru cilindri. Cred că va suna fantastic. Va fi pur electric în pitlane. Avem tehnologie de vârf. Vom avea un mesaj foarte puternic despre performanta mediului şi despre ce poate să facă tehnologia pentru maşinile de stradă. Iar cursele vor fi la fel de spectaculoase, dacă nu şi mai bine", a precizat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, se opune vehement introducerii noilor motoare de 1.6 litri şi este susţinut în demersul său şi de Luca di Montezemolo, care a ameninţat că Ferrari se va retrage din competiţie dacă noul regulament nu va fi eficient pentru tehnologia modelelor de stradă ale companiei.

No comments:

Post a Comment