Friday, April 15, 2011

Ferrari ameninţă din nou cu retragerea din Formula 1

Luca di Montezemolo a avertizat că Ferrari se va retrage din Formula 1 în 2013 dacă regulamentul tehnic nu va fi modificat, principala nemulţumire fiind la nivelul motoarelor.

Scuderia Ferrari a lansat un nou atac la adresa direcţiei spre care se îndreaptă Formula 1 din cauza numeroaselor reguli de natură tehnică introduse în ultimii ani.

Prin vocea preşedintelui Luca di Montezemolo, echipa italiană a avertizat că se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2012 în cazul în care regulamentul tehnic nu va avea nicio relevanţă pentru producţia de maşini de serie dezvoltate de Ferrari.

Ferrari mizează pe aceste ameninţări datorită faptului că actualul Acord Concorde expiră la sfârşitul sezonului 2012, iar din acel moment obligaţia Scuderiei şi a celorlalte echipe de a concura în Formula 1 este eliminată.

"Sportul a devenit prea artificial. Un volan este acum un computer acoperit cu butoane, iar fanii nu mai înţeleg. Contractele expiră la sfârşitul lui 2012 şi trebuie să discutăm cum vom proceda. Ferrari va continua să fie acolo atâta timp cât sportul ne oferă ceva pentru dezvoltarea tehnologiei maşinilor noastre de serie. Altfel, nu", a declarat italianul în vârstă de 73 de ani pentru publicaţia germană AutoBild.

Principala nemulţumire a Scuderiei Ferrari este decizia FIA de a introduce motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri începând din sezonul 2013, întrucât italienii nu construiesc astfel de unităţi pentru maşinile de serie. Pe de altă parte, aerodinamica a căpătat o importanţă majoră în stabilirea performantei monoposturilor în urma interzicerii dezvoltării motoarelor şi a altor componente tehnice, iar Ferrari nu stăpâneşte acest capitol la fel de bine precum rivalii săi tradiţionali.

No comments:

Post a Comment