Friday, April 29, 2011

Doctor: "Va fi un miracol dacă Kubica va pilota la fel ca înainte"

Doctorul Francesco Lanza susţine că recuperarea lui Robert Kubica va fi mai scurtă decât se anticipa iniţial, însă crede că ar fi un miracol ca polonezul să revină la forma anterioară accidentului.

Robert Kubica a fost externat din spital cu numai câteva zile în urmă pentru a continua perioada de recuperare în Italia.

Cu toate acestea, perioada de recuperare a pilotului echipei Renault rămâne incertă, însă doctorul Francesco Lanza, şeful secţiei de ortopedie a spitalului Santa Corona în care acesta a fost internat, susţine că polonezul va avea o perioadă de reabilitare mai scurtă decât cea stabilită imediat după accidentul din raliuri de la începutul lunii februarie.

"Nu putem face niciun fel de predicţii, dar perspective sunt mult mai bune decât atunci când am început, ceea ce este foarte important. Recuperarea sa ne-a surprins, dar dacă asta îi va permite să piloteze din nou un monopost de Formula 1 este dificil de spus. Dar putem spune sincer că suntem optimişti ca această persoană şi-ar putea recupera o bună funcţionare a braţului. Amintiţi-vă că cele mai mari rani le-a avut la nivelul ligamentelor, care au nevoie de cel puţin şase luni pentru vindecare. Dar am văzut deja semne încurajatoare de recuperare. Cred că o primă perioadă de recuperare va fi stabilită la şase luni după accident (n.r - la începutul lunii august)", a declarat medicul pentru site-ul italian 422race.

Chiar dacă în cele din urmă va reveni în Formula 1, Kubica ar putea avea numeroase probleme să revină la forma care l-a consacrat, în special pentru că polonezul era obişnuit să piloteze la limită.

"Va fi un drum lung. Rănile de la ligamente au fost foarte severe şi ar fi un miracol dacă se recuperează suficient pentru a pilota la limită un monopost de Formula 1 aşa cum era obişnuit. Dar în mod clar Kubica este foarte motivat şi cariera lui arată ca până acum a fost capabil să treacă de nenorociri pentru a ajunge în top. Este o poveste umană fascinantă", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment