Tuesday, April 19, 2011

McLaren admite că rămâne deficitară în calificări

McLaren va introduce un nou update pentru Marele Premiu al Turciei cu scopul de a micşora diferenţa care o separă de Red Bull în calificări.

McLaren a obţinut duminică pe circuitul de la Shanghai prima victorie din acest sezon prin Lewis Hamilton, după ce britanicii au reprezentat singura ameninţare reală la adresa celor de la Red Bull în primele trei etape.

Dacă diferenţa în cursă dintre cele două echipe a devenit minimă, nu acelaşi lucru se poate spune despre calificări, acolo unde Red Bull s-a impus de două ori în trei etape cu o diferenţă de peste şapte zecimi de secundă. Tocmai de aceea, McLaren şi-a stabilit ca obiectiv prioritar îmbunătăţirea rezultatelor din calificări.

"Trebuie să ne îmbunătăţim prestaţia din calificări pentru a fi capabili să fim la fel de buni ca Red Bull Racing. Cred că în termeni de cursă suntem aproape, dar aş vrea să fim în frunte pe ambele fronturi. Avem doi piloţi grozavi şi o echipă grozavă care a răspuns foarte bine unui start foarte dificil de an, aşa că sunt foarte mândru de ei. Dar avem un campionat lung înainte", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren, pentru publicaţia Autosport.

McLaren a reuşit o revenire spectaculoasă în prim-planul Formulei 1 după ce testele din iarna precedentă au indicat un monopost lent şi puţin fiabil. Echipa a înregistrat progrese vizibile în Australia şi Malaezia şi a introdus o nouă podea şi un update la sistemul de evacuare în China.

Chiar dacă poate fi considerată echipa cu cele mai multe îmbunătăţiri aduse monopostului în prima parte a sezonului, McLaren va continua această politică şi pentru Marele Premiu al Turciei, tocmai pentru a-şi îndeplini obiectivul pentru calificări. "Vom arunca tot ce putem pe monopost. Avem multe lucruri pe care le forţăm, dar depinde de ce beneficii pot oferi, cât de compatibile sunt şi ce putem face acolo. Nu ştiu exact ce vom avea până vineri dimineaţa în Turcia", a adăugat el.

McLaren a evitat astfel să dezvăluie ce componente ale monopostului MP4-26 vor fi îmbunătăţite în perspectiva cursei de la Istanbul.

No comments:

Post a Comment