Thursday, April 14, 2011

Red Bull: "Gestionarea pneurilor, mai importantă decât KERS"

Christian Horner susţine că gestionarea optimă a pneurilor are o importanţă mai mare decât sistemul KERS în obţinerea unui rezultat pozitiv în sezonul 2011.

Red Bull Racing a câştigat fără emoţii primele două etape din Australia şi Malaezia, iar singurul punct slab al echipei în acest debut de sezon este sistemul KERS.

Acesta va avea un rol important pe cele două linii drepte lungi ale circuitului de la Shanghai, gazda Marelui Premiu al Chinei din acest weekend, însă Christian Horner, şeful celor de la Red Bull, susţine că gestionarea corespunzătoare a pneurilor este mai importantă în prezent decât sporul de performanţă oferit de KERS.

"Până la urmă, pneurile au fost cel mai mare diferenţiator de performanţă, aşa cum am văzut", a explicat britanicul în vârstă de 36 de ani, referindu-se la cele numai 2.7 secunde de care a avut nevoie Red Bull pentru a schimba pneurile, în condiţiile în care numărul opririlor la boxe a crescut exponenţial în acest an datorită noilor cauciucuri Pirelli.

În ciuda defecţiunilor înregistrate în Australia şi Malaezia, Red Bull este decisă să utilizeze sistemul KERS şi în China, iar Horner explică decizia prin faptul că echipa a reuşit să înţeleagă o parte din problemele de fiabilitate.

"Am obţinut multe date, vom învăţa şi mai multe în acest weekend şi plănuim să construim pe baza experienţei pe care o avem. Cu un sistem imatur comparativ cu o parte din rivalii noştri, nu am vrut să ne asumăm prea multe riscuri într-un mediu dificil (n.r - în Malaezia), aşa că l-am utilizat în mod conservator", a adăugat el, referindu-se la faptul că Mark Webber nu a putut utiliza KERS în cursa de la Sepang, iar Sebastian Vettel a dezactivat tehnologia la un moment dat.

Totuşi, Horner insistă că rezolvarea probmelor de fiabilitate ale sistemului KERS nu reprezintă principalul obiectiv al echipei în acest moment.

"Nu, nu, nu. McLaren şi Ferrari sunt principala noastră îngrijorare. Putem vedea că performanţa poate varia. Ferrari a părut să aibă o cursă foarte bună în Malaezia. Trebuie să ne concentrăm să optimizăm propria noastră performantă şi am reuşit să câştigăm primele două curse ale sezonului, ceea ce reprezintă un start fabulos. Şi vrem să construim pe baza acestei forme când mergem în China", a încheiat şeful campioanei mondiale.

No comments:

Post a Comment