Friday, April 29, 2011

Bahrain poate decide până în iunie dacă găzduieşte F1 în 2011

Bernie Ecclestone a anunţat că termenul limită impus statului Bahrain pentru a decide dacă poate găzdui Formula 1 în 2011 a fost extins de la 1 mai până la începutul lunii iunie.

Consiliul Mondial al FIA a solicitat organizatorilor Marelui Premiu al statului Bahrain ca până în 1 mai să anunţe oficial dacă pot găzdui cursa de Formula 1 din acest sezon programată iniţial în 13 martie şi amânată din cauza luptelor de stradă din această ţară.

În condiţiile în care au mai rămas doar câteva zile până la expirarea termenului limita, Bernie Ecclestone susţine că Bahrain poate amâna o decizie finală până la începutul lunii iunie, întrucât situaţia politică din ţară nu s-a clarificat încă.

"Trebuie să mai aşteptăm puţin pentru a vedea ce progrese se realizează. Presupun că vom fi siguri până la începutul lunii iunie sau ceva de genul ăsta. Lucrurile se pot schimba rapid în două săptămâni, aşa că nu ştim. Dintr-o dată poate fi din nou pace peste o lună şi ei vor fi fericiţi să organizeze evenimentul, iar noi vom fi fericiţi să fim acolo", a declarat britanicul pentru agenţia de presă Reuters.

Amânarea succesivă a unei decizii finale privind Marele Premiu al statului Bahrain poate avea implicaţii majore asupra luptei pentru titlu, mai ales că această etapă nu poate fi reintrodusa în calendar decât ca una dintre ultimele două sau trei curse.

No comments:

Post a Comment