Thursday, April 14, 2011

Renault anticipează o victorie la Monaco sau Hungaroring

Renault consideră că are un monopost capabil să obţină o victorie împotriva celor de la Red Bull în cursa de la Monaco sau cea de la Hungaroring.

Pentru prima oară în ultimii ani, Renault a reuşit să-şi îndeplinească obiectivul de a termina constant pe podiumul de premiere, după performantele realizate de Vitaly Petrov şi Nick Heidfeld în Australia şi, respectiv, Malaezia.

Ambiţiile echipei anglo-germane nu se opresc însă aici, obiectivul următor fiind obţinerea unei victorii pe parcursul sezonului, iar cele mai pretabile circuite în acest sens sunt Monaco şi Hungaroring.

"Anul acesta, planul include două etape: prima a fost să terminăm constant pe podium, iar a doua este să obţinem cel puţin o victorie. Primul obiectiv a fost atins, dar celălalt depinde şi de Red Bull, care în acest moment este mult în faţă. Totuşi, pe circuite particulare precum Monaco sau Hungaroring poate vom putea lupta pentru victorie", a declarat Gerard Lopez, patronul celor de la Renault.

Progresele majore realizate de Renault în acest sezon se datorează în primul rând designului agresiv ales de echipa tehnică pentru monopostul R31 şi, mai ales, sistemului de evacuare care permite eliminarea gazelor de eşapament prin partea frontală a plăcilor exterioare ale caroseriei. Lopez susţine că acest design a fost trasat de Renault încă de la cursa de la Monte Carlo de anul trecut, adică de aproximativ 11 luni.

"Alegerea noastră vine de la Marele Premiu al statului Monaco de anul trecut. În acel weekend, eu şi Eric Boullier (n.r - şeful Renault F1) i-am cerut directorului tehnic James Allison să exploreze noi metode pentru ca aceasta este singura modalitate de a progresa. Dacă am fi desenat un monopost convenţional şi am fi copiat cele mai bune părţi ale rivalilor nu am fi ajuns nicăieri", a adăugat el.

Presa internaţională speculează că Renault ar fi ajuns şi mai departe în acest sezon dacă l-ar fi avut disponibil pe Robert Kubica, însă Lopez insistă că echipa este foarte multimita de prestaţiile lui Nick Heidfeld. "În acest moment, nici eu, nici Robert nu trebuie să ne gândim la astfel de lucruri. Suntem extrem de mulţumiţi de Heidfeld: caracterul său este foarte diferit de cel al lui Kubica, dar s-a integrat foarte bine în echipă. Kubica trebuie să se concentreze acum doar pe recuperare", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment