Sunday, April 17, 2011

Pirelli va introduce pneurile supersoft la Monaco

Pirelli a dezvăluit tipurile de pneuri pe care le va furniza în cursele din Turcia, Spania şi Monaco. Singura noutate este introducerea ppneurilor supersoft la Monte Carlo.

Producătorul italian Pirelli a dezvăluit sâmbătă la finalul calificărilor din Marele Premiu al Chinei tipurile de pneuri pe care le va furniza în următoarele trei curse, care vor avea loc pe circuitele de la Istanbul, Barcelona şi Monte Carlo.

Pentru primele două, italienii vor furniza pneuri hard şi soft, adică aceleaşi tipuri de cauciucuri precum în primele trei etape. În schimb, datorită particularităţilor circuitului stradal de la Monte Carlo, piloţii vor utiliza în Marele Premiu al statului Monaco pneuri soft şi supersoft. Va fi pentru prima oară în acest sezon când piloţii vor avea ocazia să utilizeze pneurile supersoft, care se degradează cel mai repede.

"Am luat în considerare caracteristicile pneurilor pentru a oferi curse incitante la fel ca toate Marile Premii pe care le-am văzut până acum în acest an. Aşteptăm cu nerăbdare cursa de la Monaco, unde vom vedea pentru prima oară pneurile supersoft în acţiune. Este un pneu diferit de restul gamei şi ar trebui să fie eficient pe străzile din Monte Carlo", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

No comments:

Post a Comment