Tuesday, April 26, 2011

Aripa spate ajustabila ar putea fi interzisă la Monaco

FIA analizează posibilitatea de a interzice ajustarea aripii spate în Marele Premiu al statului Monaco din motive de siguranţă.

Circuitul stradal de la Monte Carlo este unul dintre cele mai nepotrivite pentru utilizarea noii aripi ajustabile introduse în acest sezon pentru a mari şansele de depăşire.

Motivul principal este absenţa unei linii drepte pe linia de start-sosire, dar exista temeri şi în privinţa pericolului reprezentat de utilizarea neadecvată a tehnologiei în antrenamente şi calificări, când componenta poate fi utilizată oriunde pe circuit.

Riscurile sunt exacerbate de importanta locului pe grila de start pentru a obţine un rezultat pozitiv în cursă, în condiţiile în care depăşirile sunt aproape imposibile pe acest circuit.

Din aceste motive, FIA a primit o serie de propuneri din partea piloţilor care vizează interzicerea completă a posibilităţii de a ajusta aripa spate pe parcursul întregului Mare Premiu de la Monaco, însă o decizie finală în acest caz va fi luată ulterior.

Până la cursa de la Monaco programată în 29 mai, piloţii vor putea utiliza aripa spate ajustabila la Instabul şi Barcelona. În cursă din Turcia, componenta va putea fi activată pe linia dreaptă dintre virajele 10 şi 12, în timp ce în Spania va putea fi utilizată pe parcursul liniei drepte de start-sosire.

No comments:

Post a Comment