Friday, April 29, 2011

Renault: "Există tensiuni între echipe pentru motoarele turbo din 2013"

Renault a confirmat că echipele sunt divizate în privinţa adoptării motoarelor turbo de 1.6 litri începând din sezonul 2013.

FIA a anunţat la finalul anului trecut că Formula 1 va utiliza motoare turbo în patru cilindri cu o capacitate de 1.6 litri începând din sezonul 2013, însă măsura nu este privită cu ochi buni de toţi constructorii.

Cei mai vehemenţi au fost cei de la Ferrari, care chiar au ameninţat că se vor retrage din Formula 1 dacă un asemenea regulament va fi pus în aplicare. În schimb, oficialii Renault susţin că divergentele de opinie au loc ca urmare a faptului că unii constructori îşi urmează strict propriul interes, fără să acorde atenţie interesului Formulei 1 în lumea sporturilor cu motor.

"Sincer să fiu, este o dezbatere complexă şi nu există un răspuns uşor. Renault este un constructor auto care doreşte să adopte noul regulament, dar putem înţelege că există două echipe reluctante. Fiecare are propriile argumente, aşa că trebuie să înţelegem dorinţele constructorilor pentru a ne asigura că luăm decizia corectă. Singurul lucru de care trebuie să ne asigurăm este că ne gândim la interesele Formulei 1. Acesta este cel mai important lucru, nu interesele personale", a declarat Eric Boullier, şeful Renault, pentru publicaţia britanică Autosport.

Divergentele dintre echipe sunt evidenţiate şi de dificultăţile întâmpinate în semnarea unui nou acord pentru reducerea costurilor, numit Resource Restriction Agreement. Precedenta înţelegere de acest tip a fost semnată anul trecut la Marele Premiu al statului Singapore, însă aceasta trebuie înnoită. Până în prezent, echipele nu au reuşit să ajungă la un acord privind limitarea cheltuielilor.

No comments:

Post a Comment