Wednesday, April 13, 2011













Piloţii vor putea activa aripa spate ajustabilă pe 900 dintre cei 1170 de metri ai liniei drepte de pe circuitul de la Shanghai în Marele Premiu al Chinei.

Federaţia Internaţională de Automobilism a stabilit miercuri modul în care piloţii vor putea utiliza aripa spate ajustabila pe parcursul cursei de duminică de la Shanghai.

Spre deosebire de primele două etape ale sezonului, aripa spate va putea fi ajustată în cursa pe ultimii 902 metri ai liniei dreapte de 1170 de metri poziţionată intre virajele 13 şi 14. Zona de detectare a diferenţei de cel mult o secundă intre doi piloţi a fost stabilită imediat după intrarea în virajul 12.

Este pentru prima oară când FIA a decis ca aripa spate să nu poate fi ajustată în cursa pe linia dreaptă de start-sosire, întrucât cea de pe circuitul de la Shanghai este relativ scurtă şi precede un viraj de mare viteză, care nu favorizează depăşirile. La fel ca şi până acum, piloţii vor putea activa aripa spate în orice moment pe parcursul antrenamentelor libere şi al calificărilor.

Iată poziţionarea exactă a zonei în care va fi detectată diferenţa dintre piloţi (marcată cu 'DRS detection') şi punctul din care aripa spate ajustabila poate fi activată (marcată cu 'DRS activation'):

No comments:

Post a Comment