Tuesday, April 19, 2011

Alonso: "Este imposibil să concurezi cu noile pneuri"

Frustrat după un debut modest de sezon, Fernando Alonso susţine că performanţele slabe au drept cauză principală noul regulament tehnic şi, în special, pneurile Pirelli.

După ratarea titlului în 2010, Fernando Alonso spera să-şi ia revanşa în acest an şi să înceapă mult mai bine noul sezon, însă un monopost mai puţin competitiv l-a impedicat pe pilotul spaniol să termine pe podium în primele trei curse.

În plus, dacă în Australia a terminat pe locul patru, în Malaezia şi China a retrogradat pe şase şi, respectiv, şapte, fiind învins şi de coechipierul său Felipe Massa.

Dublul campion mondial îşi explică rezultatele modeste nu numai prin prisma monopostului lent, ci şi a noului regulament pentru pneuri.

"Cu pneurile din acest an este imposibil să concurezi. Te simţi competitiv, simţi că ai o cursă bună, iar în unele momente ale cursei simţi că eşti foarte lent, pentru că sunt alţi piloţi care te prind din urmă şi te depăşesc fără probleme. Aşa că trebuie să rămâi concentrat pe propria ta strategie. Şi, până la urmă, când ai un monopost rapid orice strategie este bună, aşa cum a demonstrat Mark Webber (n.r - care a plecat de pe 18 şi a terminat pe trei). Iar într-un monopost lent totul este mai dificil", a precizat el pentru jurnalistul Adam Cooper.

Alonso se referă la faptul că piloţii nu mai pot forţa la maxim pe parcursul unui stint din cauza faptului că riscă să-şi degradeze mult mai repede pneurile. Pe de altă parte, această caracteristică a pneurilor a contribuit decisiv la spectacolul din Marele Premiu al Chinei, pentru că a oferit numeroase oportunităţi de depăşire.

No comments:

Post a Comment