Tuesday, April 19, 2011

Mecanicul lui Webber acuză: "Button a trişat la pitstop în China!"

Mark Lenton, principalul mecanic al lui Mark Webber, susţine că Jenson Button a oprit intenţionat la boxele Red Bull în China pentru a-l încetini pe Sebastian Vettel.

Marele Premiu al Chinei a oferit unul dintre cele mai amuzante episoade din acest debut de sezon, după ce Jenson Button a fost la un pas să oprească monopostul în boxa celor de la Red Bull atunci când a intrat pentru primul schimb de pneuri.

Atât oficialii McLaren, cât şi cei de la Red Bull Racing au privit cu amuzament acest episod, însă există cel puţin o persoană care consideră că a fost vorba despre o adevărată conspiraţie.

Mark Lenton, principalul mecanic al lui Mark Webber, şi-a exprimat opinia că Button a oprit în mod intenţionat în boxa Red Bull pentru a-l încetini pe Sebastian Vettel, care intrase în acelaşi moment la boxe. "Am realizat încă de la început că trişează. Am fost destul de dezamăgit când a vrut să oprească pentru a ne încetini. Cred sincer că au încercat să trişeze. Cred că a fost o mişcare obraznică pentru a încerca să ne încetinească", a declarat Lenton pentru postul de televiziune BBC, menţionând că vorbeşte în nume personal, nu în numele echipei Red Bull Racing.

Acuzaţiile formulate de Lenton nu sunt însă acoperite de evenimentele de pe circuit. Button nu avea practic niciun interes să piardă timp pentru că în momentul respectiv lupta pentru primele poziţii atât cu Vettel, cât şi cu coechipierul său Lewis Hamilton.

No comments:

Post a Comment