Saturday, April 30, 2011

Ferrari are cel mai mare buget din F1: 200 de milioane de euro

Ferrari conduce în topul echipelor cu cel mai mare buget din Formula 1. Scuderia alocă în acest an 200 de milioane de euro, de două ori mai mult decât media generală.

Ferrari este echipa care beneficiază de cel mai mare buget în Formula 1 în sezonul 2011, potrivit unui raport apărut în Business Book GP.

Sursa citată susţine că Ferrari are un buget de 199 de milioane de euro, asigurat în proporţie de peste 50% din veniturile obţinute din contractele de sponsorizare. Bugetul fostei campioane mondiale este aproape dublu comparativ cu bugetul mediu al unei echipe, estimat la 113 milioane de euro.

Acordul semnat de echipe pentru reducerea costurilor a avut efectul scontat, întrucât bugetul mediu a fost de 209 milioane de euro cu numai doi ani în urmă. Totuşi, scăderea dramatică a bugetelor a fost cauzată şi de alte două evenimente majore diametral opuse: retragerea constructorilor Toyota şi BMW, în condiţiile în care numai japonezii aveau alocat un buget anual de 350 de milioane de euro, dar şi intrarea în competiţie a trei noi echipe, dintre care Hispania şi Virgin Racing au bugete de ordinul zecilor de milioane de euro.

În schimb, cei de la Lotus şi-au mărit cheltuielile comparativ cu anul trecut în încercarea de a pătrunde în plutonul de mijloc al Formulei 1. O situaţie similară este înregistrată Sauber, care beneficiază de mai mulţi sponsori decât în 2010, dar şi la campioana mondială Red Bull Racing. De altfel, presa internaţională a relatat că Red Bull este una dintre echipele care se opune unor restricţii severe de costuri tocmai din acest motiv.

No comments:

Post a Comment