Wednesday, April 13, 2011

Bahrain nu renunţă la cursa de Formula 1

Bahrain intenţionează să-şi reprogrameze cursa amânată la începutul sezonului, întrucât oficialii consideră ca viaţa a revenit la normal în ţara arabă.

Bahrain ar fi trebuit să găzduiască prima etapă a sezonului 2011 al Formulei 1, însă cursa a fost amânată în luna februarie din cauza protestelor violente din această ţară.

Ulterior, FIA a dat răgaz organizatorilor până în 1 mai pentru a decide dacă sunt capabili să reprogrameze cursa sau dacă o vor anula, iar aceştia au dezvăluit miercuri că ţara este pregătită să găzduiască Formula 1 la o dată ce va fi stabilită ulterior.

"Suntem în contact constant cu autorităţile pentru a reprograma Marele Premiu al statului Bahrain în 2011. Acum, după ce securitatea a învins şi viaţa a revenit la normal în Bahrain, suntem în contact pentru a găzdui cursă din nou", a declarat Salman bin Hamad al-Khalifa, prinţul coroanei din Bahrain.

Organizatorii nu au stabilit încă o dată pentru posibila reprogramare a cursei, însă calendarul Formulei 1 nu oferă multe variante pentru Bahrain. Sezonul este programat să se încheie în 27 noiembrie în Brazilia, însă organizatorii Marelui Premiu din Abu Dhabi sunt dispuşi să-şi amâne propria cursă din luna noiembrie până în decembrie pentru a permite Bahrainului să pătrundă în calendar în 13 noiembrie.

No comments:

Post a Comment