Tuesday, April 26, 2011

Pirelli va colora toată partea laterală a pneurilor soft în Turcia

Pirelli susţine că va colora în galben toată partea laterală a pneurilor soft pentru ca fanii să le poată distinge de cele hard în cursa de la Istanbul.

Pirelli se pregăteşte pentru o nouă modificare în marcajul pneurilor pentru a ajuta fanii să înţeleagă mai bine strategiile adoptate de piloţi pe parcursul unui Mare Premiu.

Astfel, potrivit declaraţiilor lui Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, producătorul italian va colora în galben întreaga parte laterală a pneurilor soft. Decizia a fost luată pentru că pneurile mai moi să fie diferenţiate mai uşor în timp ce piloţii concurează la mare viteză.

"Culorile vor fi complete pe părţile laterale şi vor arăta mult mai semnificativ cantitatea de culoare pe care o punem, pentru ca negrul să nu mai stea în cale când pneurile se rotesc", a declarat Hembery.

Iniţial, Pirelli a diferenţiat pneurile soft prin coloratrea distinctă a logo-urilor Pirelli şi P-Zero de pe pneuri, iar ulterior a adoptat şi modelul Bridgestone de a folosi o dungă de aceeaşi culore pe părţile laterale ale pneurilor mai moi. Soluţiile nu au fost însă cele scontate, în anumite cazuri fiind dificil de evidenţiat cauciucurile utilizate de unii dintre piloţi. Până în prezent, Pirelli nu a oferit imagini oficiale cu noul mod de diferenţiere pentru pneurile mai moi.

No comments:

Post a Comment