Thursday, April 28, 2011

Ecclestone nu vrea să renunţe la Marele Premiu al Turciei

Bernie Ecclestone susţine că va negocia o nouă înţelegere cu organizatorii Marelui Premiu al Turciei pentru ca evenimentul să rămână în calendarul Formulei 1 şi în 2012.

Turcia este foarte aproape de a fi exclusă din calendarul Formulei 1 după ce a refuzat să plătească 26 de milioane de dolari pentru a-şi prelungi contractul pentru sezonul 2012.

Aparent, decizia turcilor vine în avantajul lui Bernie Ecclestone, care trebuie să elimine cel puţin o cursă pentru a face loc Marelui Premiu al Statelor Unite. Cu toate acestea, britanicul susţine că va încerca să găsească o soluţie pentru ca Turcia să rămână în calendar şi anul viitor.

"Cursa aduce un număr uriaş de oameni şi publicitate pentru oraş. Sunt puţin dezamăgit şi sper să realizăm o înţelegere", a declarat miliardarul pentru publicaţia Daily Express.

În altă ordine de idei, Ecclestone este pe punctul de a obţine 100 de milioane de dlire sterline din vânzarea unui pachet de acţiuni pe care îl deţine la clubul de fotbal Quenns Park Rangers. Înainte de tranzacţie, britanicul trebuie să aştepte o decizie similară din partea prietenului său Flavio Briatore, care deţine 62% din acţiuni.

"Dacă cineva ar cumpăra echipa astăzi ar fi o achiziţie foarte bună. Probabil că valorează 100 de milioane de lire sterline. Nu am nicio alegere de făcut. Probabil că Briatore va fi cel care va vinde dacă cineva... Totul depinde de Flavio", a mai precizat el.

Briatore şi Ecclestone sunt interesaţi să vândă clubul britanic de fotbal pentru ca acesta este ca şi promovat în prima ligă de fotbal a Angliei, motiv pentru care acum cei doi pot cere un preţ bun.

No comments:

Post a Comment