Friday, April 15, 2011

Red Bull: "Este firesc să comunicăm codat cu Vettel în timpul curselor"

Christian Horner apară decizia echipei Red Bull de a comunica codificat cu Sebastian Vettel în timpul curselor. "Ne apărăm strategiile", susţine britanicul.

Modul în care interacţionează Sebastian Vettel şi Mark Webber cu inginerii de cursă ai celor de la Red Bull în timpul Marilor Premii a trezit nemulţumirea rivalilor, care consideră că nu este etic ca echipa austriacă să păstreze secretul asupra strategiilor de cursă.

Unul dintre exemple este modul în care Vettel şi Webber au utilizat sistemul KERS pe parcursul Marelui Premiu al Malaeziei, întrucât comunicaţiile pilot - echipă au derutat rivalii la un moment dat.

În replică, şeful Christian Horner susţine că este absolut firesc ca Red Bull să păstreze secretul asupra propriei strategii de cursă, întrucât aceasta este esenţială pentru obţinerea unor rezultate pozitive.

"O cursă are multe elemente de tip strategic. Când trecem de la un plan la altul nu vrem să le transmitem şi rivalilor pentru că ei toţi ascultă comentariul (n.r - postul de televiziune BBC). Există replici specifice în aviaţie, acelaşi lucru se întâmplă în armată şi la fel se întâmpla şi aici. Anumite vorbe au înţelesuri specifice. Se întâmplă pentru o comunicare mai bună între inginer şi pilot", a declarat britanicul pentru BBC.

În ultimii ani, FIA a decis ca posturile de televizune să aibă acces la comunicaţiile radio dintre piloţi şi ingineri pe parcursul unei curse pentru a oferi fanilor ocazia să înţeleagă strategiile echipelor, însă această portiţă de regulament permite echipelor să afle planurile rivalilor.

No comments:

Post a Comment