Friday, April 29, 2011

Toro Rosso pregăteşte un update major pentru Monaco

Toro Rosso a dezvăluit că va introduce primul update semnificativ pentru monopostul STR6 la Marele Premiu al statului Monaco.

Toro Rosso şi-a prezentat vineri planurile de dezvoltare pentru monopostul cu care concurează în acest sezon.

Astfel, italienii vor introduce pe parcursul sezonului două update-uri majore pentru monopost, iar primul dintre ele va fi implementat la Marele Premiu al statului Monaco, potrivit declaraţiilor inginerului-şef Laurent Mekies.

"Am plănuit pasi majori pentru dezvoltarea monopostului pe parcursul anului care au fost stabiliţi înainte de startul sezonului. La un moment dat înainte de startul sezonului trebuie să încetezi dezvoltarea pentru a intra în producţie şi poate ai o idee bună despre o componentă în ziua următoare, aşa că aceste lucruri sunt cărămizile următorului update. Aşa a fost cazul şi cu noi şi vom vedea un pas major introdus la Monaco şi altul mai târziu în acest sezon. Aceşti doi paşi sunt plănuiţi şi speram să ofere o îmbunătăţire bună a performantei", a declarat el pe site-ul oficial al echipei.

Decizia de a introduce un update major la Monaco este mai puţin obişnuită în Formula 1, în primul rând din cauza faptului că circuitul nu are o configuraţie reprezentativă pentru calendar, dar şi pentru că pericolul unor accidente este ridicat, astfel că echipele riscă să nu poată evalua noile pachete aerodinamice.

Pe de altă parte, Toro Rosso anticipează că va lupta într-un mini-campionat cu Williams, Force India şi Sauber pe tot parcursul sezonului.

"La prima cursă am descoperit că suntem într-o formă destul de bună, iar concurenta noastră directă a venit, aşa cum ne aşteptam, din partea Williams, Force India şi Sauber. Monopost STR6 pare să aibă potenţialul de a lupta cu ele, ceea ce este o veste bună. Vom avea o luptă interesantă cu aceste trei-patru echipe pe tot parcursul sezonului. Dacă vreţi, aceasta este lupta noastră de campionat în cadrul campionatului", a mai precizat Mekies.

No comments:

Post a Comment