Thursday, April 28, 2011

Schumacher va fi reprezentatul mărcii Mercedes după retragerea din F1

Michael Schumacher a dezvăluit că va fi reprezentantul brandului Mercedes după expirarea contractului cu echipa germană la sfârşitul sezonului 2012.

Michael Schumacher se află la jumătatea actualului său contract cu Mercedes GP încheiat pe trei sezoane şi care a intrat în vigoare în 2010.

Presa internaţională continuă să speculeze privind intenţiile germanului de a se retrage din competiţie la sfârşitul acestui an ca urmare a rezultatelor mai puţin bune din primele trei curse, însă septuplul campion mondial şi-a reafirmat intenţiile de a-şi respecta angajamentul.

În plus, el a dezvăluit şi ce va face după ce înţelegerea va expira la finalul anului viitor. "Îmi voi respecta contractul pe trei ani cu Mercedes şi după aceea voi lucra ca reprezentant al brandului", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Bunte.

Schumacher este sprijinit inclusiv de coechipierul său Nico Rosberg, care a reuşit din nou să-l surclaseze în acest debut de sezon. "Schumacher pilotează la nivel înalt şi este puternic. Rezultatele sale actuale nu reflectă cât de bun este în realitate. Trebuie să fac totul ca la carte pentru a-l învinge şi este mai aproape de mine decât anul trecut", a precizat el pentru publicaţia germană Bild am Sonntag.

Rezultatele mai slabe înregistrate de Schumacher în prima parte a acestui sezon sunt puse şi pe seama performantelor mediocre ale monopostul Mercedes W02.

Până la următoarea confruntare cu Schumacher pe circuit din luna mai, Rosberg va avea ocazia de a pilota o maşină Mercedes de DTM în acest weekend pe circuitul de la Hockenheim, gazda primei etape din Campionatul German de Turisme. "Ca pilot de curse am crescut în DTM, care avea program cu Formula BMW Junior şi Formula 3. Dar nu am pilotat niciodată o maşină de DTM, cu excepţia celor câteva minute de anul trecut pentru petrecerea de sărbătorire a titlului lui Paul di Resta", a declarat germanul.

No comments:

Post a Comment