Thursday, April 28, 2011

Echipa de Formula 1 Team Lotus a confirmat că a cumpărat constructorul britanic de maşini sport Caterham.

Team Lotus a confirmat miercuri informaţiile apărute în presa internaţională încă de săptămâna trecută, anunţând că a intrat în posesia constructorului britanic de maşini sport Caterham.

Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost dezvăluită, a fost realizată în numele omului de afaceri malaezian Tony Fernandes, care deţine echipa Team Lotus şi compania aeriană low-cost AirAsia.

Contrar unor informaţii vehiculate anterior, tranzacţia nu va avea niciun impact asupra numelui echipei de Formula 1, care va continua să fie cunoscută drept Team Lotus, cel puţin până la un verdict al justiţiei în procesul în care sunt implicaţii şi rivalii de la Renault.

Obiectivul lui Fernandes este de a extinde brandul Caterham la nivel global prin lansarea unor noi modele în viitorul apropiat. "Caterham are un loc unic în inima sporturilor cu motor. Pe lângă mândria de a fi britanică, are o reputaţie unică în industire datorită performantei şi excelentei inginereşti. Caterham Cars a rămas dedicată total filosofiei lui Colin Chapman (n.r - fondatorul Lotus) de tip "mai puţin înseamnă mai mult", iar ADN-ul originalului model Seven poate fi urmărit în cele mai noi produse oferite de Caterham", a declarat Fernandes în cadrul unui comunicat de presă.

Managementul Caterham va fi asigurat în continuare de directorul executiv Ansar Ali, care în ultimii cinci s-a ocupat de exporturile constructorului britanic.



Echipa de Formula 1 Team Lotus nu are nicio legătură cu constructorul britanic auto Lotus, care este la rândul său implicat în Formula 1 ca sponsor al echipei Renault.

No comments:

Post a Comment