Wednesday, April 27, 2011

McLaren: "Hamilton îşi va prelungi contractul"

Martin Whitmarsh este convins că Lewis Hamilton îşi va prelungi contractul cu McLaren scadent la sfârşitul sezonului 2012.

Lewis Hamilton este creditat cu mari şanse de a pilota pentru Red Bull Racing începând din sezonul 2012 sau cel târziu în 2013, după ce actuala sa înţelegere cu McLaren va expira.

Britanicul a avertizat că vrea să devină unul dintre cei mai buni piloţi ai generaţiei sale, motiv pentru care va concura numai pentru echipe capabile să-i ofere un monopost competitiv, însă Martin Whitmarsh, şeful McLaren, anticipează ca Hamilton va rămâne în cadrul echipei.

"Hamilton are întreaga carieră în fată şi cred că este suficient de inteligent pentru a realiza că mediul pe care îl are aici este bun pentru el şi pentru abilităţile sale. Hamilton mi-a spus clar că vrea să rămână la echipă şi i-am spus clar că vreau ca el să rămână. La un moment dat, va trebui să ajungem la o înţelegere contractuală care să reflecte asta. Dar nu cred că vreunul dintre noi se gândeşte că trebuie să avem un contract peste trei sau şase luni. Am încredere în el şi cred că şi el are încredere în mine", a declarat şeful echipei McLaren pentru publicaţia Daily Mail.

Whitmarsh consideră că, cu excepţia celor de la Ferrari, McLaren este singura echipă care este dedicata pe termen lung Formulei 1, întrucât ceilalţi rivali ar putea părăsi în orice moment competiţia regina a sporturilor cu motor.

"Ne concentrăm pe câştigarea campionatului în acest an, anul viitor, peste cinci ani şi 10 ani de acum înainte, întrucât sporturile cu motor sunt nucleul afacerilor noastre. De asemenea, şi Ferrari poate spune asta cu o doză de credibilitate. Dar multe alte echipe vând bunuri de larg consum, maşini şi băuturi cu multă cafeină. Nu îi critic, dar pot spune ei că sunt în Formula 1 pe termen lung?", se întreabă el.

Whitmarsh a făcut astfel referire directă la echipe precum Mercedes GP sau red Bull Racing.

No comments:

Post a Comment