Tuesday, May 31, 2011

Alonso: "Silverstone, cursa decisivă pentru şansele la titlu"

Fernando Alonso susţine că Marele Premiu al Marii Britanii din luna iulie va indica dacă Ferrari deţine un monopost apt pentru lupta pentru titlul mondial.

Fernando Alonso are de recuperat un deficit de 74 de puncte pentru a-l egala pe Sebastian Vettel în clasamentul general, echivalentul a aproape trei curse fără că pilotul echipei Red Bull să câştige puncte.

Astfel, Ferrari trebuie să reacţioneze rapid pentru a rămâne în plasa liderului, însă Alonso crede că circuitele de la Montreal şi Valencia sunt mai puţin reprezentative pentru Formula 1, motiv pentru care abia la Silverstone se vor evidenţia adevăratele calităţi ale monopostului 150 Italia.

"Am vorbit deja cu inginerii despre componentele pe care le vom avea la Montreal, dar mai presus de toate trebuie să facem un pas înainte la Silverstone, unde vom reveni pe un circuit care necesită multă forţă de apăsare aerodinamică. Acolo vom vedea cu adevărat cum va arăta sezonul nostru. Până atunci, vrem şi trebuie să avem încredere în noi înşine", a declarat spaniolul.

Pe de altă parte, Alonso insistă că nu renunţă la lupta pentru titlu, în ciuda declaraţiilor făcute la cald după încheierea cursei de la Monaco.

"Imediat după cursă am spus că lupta pentru titlu devine din ce în ce mai dificilă, ca să nu spun imposibilă. Sigur, dacă Vettel câştigă o cursă în care simţim că aveam o şansă la victorie, atunci este dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu vom continua să muncim din greu la circuit şi acasă pentru a dezvolta monopostul. Este evident că diferenţa din campionat se măreşte tot timpul. Putem să facem calculele, dar nici eu şi nici echipa nu suntem obişnuit să aruncăm prosopul", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment