Tuesday, May 17, 2011

Marele Premiu al Australiei va ramane la Melbourne

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei au confirmat desfasurarea cursei pe circuitul semi-stradal de la Albert Park pana la finalul contractului.

Viitorul Marelui Premiu al Australiei a fost in dubiu pentru o lunga perioada de timp, iar ultimele informatii indicau o posibila mutare a cursei pe un circuit permanent construit special in acest scop.

Totusi, costurile de constructie estimate la peste 200 de milioane de euro au determinat reprezentatii Marelui Premiu sa renunte la acest proiect, motiv pentru care cursa va avea loc pe circuitul semi-stradal de la Albert Park pana la finalul actualului contract cu Bernie Ecclestone.

"Marele Premiu va ramane la Albert Park. Unul dintre motivele pentru care brandingul Melbourne a avut atat de mult succes este ca Marele Premiu este gazduit la Albert Park. Cand va veni vremea negocierilor vom juca o carte mare. Contractul semnat de precedentul guvern este scump. Cred ca platitorii de taxe pot obtine o intelegere mai buna daca contractul va avea mai putin pentru bunul meu prieten Bernie Ecclestone si mai mult pentru platitorii de taxe din statul Victoria", a declarat Louise Asher, ministrul evenimentelor majore din cadrul guvernului statului Victoria.

Actualul contract al Australiei pentru gazduirea curselor de Formula 1 expira la sfarsitul sezonului 2015, insa prelungirea intelegerii este conditionata de gazde de scaderea tazei anuale percepute de Ecclestone.

No comments:

Post a Comment