Friday, May 13, 2011

FIA renunţă la numirea unui supervizor pentru Formula 1

Jean Todt a dezvăluit că Formula 1 nu va beneficia de un supervizor, întrucât Bernie Ecclestone îndeplineşte deja un rol similar.

Unul dintre obiectivele lui Jean Todt în calitate de preşedinte al FIA a fost să stabilească câte un supervizor pentru fiecare competiţie gestionată de forul mondial.

Francezul şi-a pus planul în aplicare pentru competiţii precum Campionatul Mondial de Raliuri sau Campionatul Mondial de Turisme, însă în cele din urmă a decis să renunţe la numirea unui supervizor pentru Formula 1. Motivul este legat de influenţa pe care Bernie Ecclestone o are asupra competiţiei în calitate de reprezentant al CVC Capital Partners, deţinătorul drepturilor comerciale.

"Trebuie să spun că îmi place să respect ceva atunci când fac o promisiune. Dar pentru mine a fost o experienţă complet nouă când am decis să candidez pentru această funcţie. Consultanţii mei m-au sfătuit să propun un supervizor pentru fiecare campionat FIA şi, aşa cum probabil ştiţi, avem câte un supervizor pentru F1, WRC, WTCC şi GT. Şi, cu excepţia F1, unde preşedintele comisiei este Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, avem câte un supervizor pentru fiecare competiţie. În cazul F1, ar însemna să dublăm dacă am avea un supervizor şi un preşedinte foarte puternic în persoana lui Ecclestone. De aceea am renunţat la această idee de a avea un supervizor pentru F1", a declarat preşedintele FIA.

Todt nu a decis încă dacă va candida pentru un nou mandat pe patru ani la conducerea FIA, în special pentru că au trecut doar 18 luni de când a fost ales în această funcţie.

No comments:

Post a Comment