Friday, May 20, 2011

Red Bull şi Renault vor să blocheze schimbarea regulamentului

Red Bull şi Renault au confirmat că vor încerca să convingă FIA să nu modifice regulamentul sistemelor de evacuare în timpul sezonului.

FIA pregăteşte o schimbare radicală a regulamentului tehic, prin care echipele nu vor mai putea elimina gazele de eşapament prin deflectorul spate în momentul în care pilotul nu apăsa pedala de acceleraţie.

După ce a amânat introducerea regulii în Spania, FIA va discuta cu inginerii echipelor pentru ca aceasta să intre în vigoare după Marele Premiu al Canadei, însă Red Bull Racing şi Renault sunt decise să convingă FIA că nu este nevoie de o astfel de decizie. Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, anticipează că foarte puţine echipe vor fi de acord cu schimbarea regulamentului în plin sezon competiţional.

"Mă îndoiesc că vom ajunge la un acord unanim pentru acest an, indiferent că este ceva necesar pentru acest an sau pentru anul viitor. Aceasta ar fi opinia mea personală, dar vom vedea. Săptămâna trecută am simţit că FIA vrea asta, iar opinia noastră a fost că va afecta multe echipe în aceeaşi manieră şi poate pe unele mai mult decât pe altele, dar nu am fost îngrijoraţi în mod deosebit. Totuşi, am pierdut timp gândindu-ne la o alternativă când aceasta nu este necesară", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Oficialii Renault au fost însă cei mai vehemenţi în declaraţii, lucru explicabil prin faptul că monopostul R31 dispune de cel mai radical sistem de evacuare de pe grila de start. Eric Boullier, şeful Renault, respinge afirmaţiile privind costurile ridicate ale sistemului şi crede că o schimbare a regulamentului în timpul sezonului nu este oportună.

"A fost o surpriză. Înţeleg câteva motive tehnice expuse de Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA), dar am demonstrat că nu suntem pe aceeaşi lungime de undă. Este ciudat, pentru că schimbarea regulamentului în timpul sezonului este dificilă. Nu costă mulţi bani să faci asta, este vorba doar despre calibrarea motorului. Toată lumea vrea să facă performanţă, aşa că nu văd de ce ar trebui să schimbăm", a declarat francezul.

No comments:

Post a Comment