Tuesday, May 17, 2011

Renault anticipează un progres de două zecimi de secundă în Spania

Renault consideră că va câştiga până la două zecimi de secundă pe tur datorită noului pachet aerodinamic pregătit pentru Marele Premiu al Spaniei.

La fel ca cele mai multe echipe, Renault va introduce un update aerodinamic pentru monopostul R31 în perspectiva Marelui Premiu al Spaniei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Spre deosebire de rivali, francezii nu vor introduce un singur update major, ci mai multe componente îmbunătăţite cu ajutorul cărora speră să obţină un spor de aproximativ două zecimi de secundă pe tur.

"Aducem o mână plină de update-uri aerodinamice pentru următoarea cursă, deoarece cursa de dezvoltare nu se termină niciodată. Niciunul dintre update-uri nu este major, dar în total sunt şase şi adăugă un spor de 0.15-0.2 secunde pe tur. Nu este un upgrade uriaş, dar dacă continuăm aşa în fiecare cursă atunci va deveni eficient", a declarat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault.

Între timp, Nick Heidfeld consideră că este esenţial să-şi îmbunătăţească rezultatele din calificări pentru a putea îndeplini obiectivul echipei pentru acest sezon, şi anume clasarea cu regularitate pe podium.

"Cursa de la Istanbul a fost bună, am fost în formă şi cred că în general avem viteza necesară pentru a concura cu echipele din faţă. Dacă avem sesiuni de calificări mai bune, cu siguranţă asta ne-ar da mai multe şanse pentru duminică. Acesta este principalul lucru la care mă concentrez acum", a declarat germanul.

În plus, Heidfeld susţine că Ferrari şi Mercedes GP nu sunt cu mult mai bune decât Renault, fapt ce îi dă încredere că poate câştiga duelurile cu cele două echipe, element esenţial pentru clasarea pe podium.

"Acest sezon necesită un efort de echipă din partea tuturor. Trebuie să ne concetram să scoatem totul, dar cred că este prea devreme să vorbim despre poziţiile finale din clasament. Nico Rosberg este la un singur punct în spate, iar Mercedes GP a progresat mult în ultimele două curse. Totuşi, în Turcia am câştigat la fel de multe puncte ca şi ei, aşa că putem rămâne în faţa lor. Nici Ferrari nu sunt foarte mult în faţă. Felipe Massa a terminat în spatele meu în două curse şi nu este la multe puncte în faţă, aşa că obiectivul meu este să-l depăşesc în clasament foarte curând", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment