Wednesday, May 25, 2011

Hamilton: "Sunt singurul care îl poate opri pe Vettel"

Lewis Hamilton consideră că este singurul pilot care poate opri dominaţia lui Sebastian Vettel şi este încurajat de prestaţiile bune pe care le-a avut recent la Monaco şi Montreal.

Sebastian Vettel a câştigat patru dintre primele cinci curse ale noului sezon, iar Lewis Hamilton a fost singurul care a întrerupt sporadic dominaţia germanului prin victoria obţinută în China.

În plus, pilotul echipei McLaren a terminat la numai şase zecimi de secundă în spatele campionului mondial la Barcelona, iar următoarele două etape au loc la Monte Carlo şi Montreal, două dintre circuitele sale favorite. În acest context, Hamilton consideră că este singurul pilot capabil să pună capăt dominaţiei lui Vettel din acest debut de sezon.

"În acest moment, singura persoană care are un răspuns pentru Vettel sunt eu, şi asta într-un monopost care nu este atât de bun, aşa că sunt foarte mulţumit. Urmează două curse grozave şi sper ca diferenţa să fie mai mică. Monaco este un circuit cu o forţă de apăsare aerodinamică ridicată, dar nici noi nu stăm rău în virajele medii şi lente. Poate că diferenţa se va micşora. La Montreal am fost întotdeauna rapid şi nu există viraje de mare viteză pentru ca Vettel să se distanţeze", a declarat el citat de publicaţia britanică Metro.

Hamilton priveşte cu încredere spre Marele Premiu al statului Monaco şi speră să repete victoria obţinută în 2008 în drumul spre primul sau titlu mondial.

"Vettel este la 41 de puncte în faţă. Fac tot ce pot, dar el spulberă tot. Dar mi-ar plăcea foarte mult să câştig din nou la Monaco. Aşa că întotdeauna îi forţez pe băieţi, avem nevoie de asta, doar pentru Monaco, faceţi tot ce puteţi. Nu pot să-mi imaginez pe altcineva care îşi împinge echipa de la spate la fel de mult ca mine", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment