Wednesday, May 18, 2011

Lotus anticipează progrese de o secundă pe tur în Spania

Lotus consideră că va avea un monopost cu o secundă pe tur mai rapid în Marele Premiu al Spaniei datorită noului update major ce include un nou sistem de evacuare.

Team Lotus priveşte Marele Premiu al Spaniei din acest weekend ca pe prima ocazie de a promova în premieră în a doua parte a calificărilor.

Echipa patronată de Tony Fernades va introduce un update major prin intermediul căruia directorul tehnic Mike Gascoyne anticipează un progres de până la o secundă pe tur, suficient pentru ca Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli să lupte cu câteva echipe din plutonul de mijloc.

"Update-ul nostru vine la Barcelona şi este un pachet semnificativ. Cred că pachetul ne va permite să facem un pas clar în plutonul de mijloc, să luptăm cu ei în calificări şi să-i devansăm în curse din ce în ce mai mult. În prezent suntem destul de mulţumiţi, dar la Barcelona vom vedea un nou pas înainte. Ne aşteptam ca (n.r - progresul) să fie de circa o secundă, până la o secundă", a declarat britanicul pentru revista oficială Team Lotus Notes.

Principala caracteristică a noului update este un sistem de evacuare în stilul celui folosit de Red Bull Racing, iar Gascoyne crede că acesta este cel mai important atu în lupta cu echipele care deja au implementat tehnologia.

"Este un pachet cu un sistem de evacuare şi un eleron în stilul Red Bull. Nu l-am implementat anul trecut şi am avut unul la începutul acestui an, dar l-am putut evalua în tunelul de vânt doar după Crăciun. Putem vedea că a fost un subiect fierbinte în acest start de an, aşa că este natural să fie o zonă de interes pentru noi şi credem că este un mare pas înainte, mult mai mare decât te aştepţi în mod normal şi de aceea toată lumea a făcut asta. Dar partea bună este că îi putem ajunge pe cei din frunte care îl au deja", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment