Tuesday, May 24, 2011

OFICIAL: Ferrari restructurează din nou departamentul tehnic

Ferrari a anunţat joi demiterea lui Aldo Costa din funcţia de director tehnic şi promovarea lui Pat Fry ca director al departamentului de dezvoltare pentru şasiuri.

Rezultatele modeste înregistrate de Ferrari în debutul acestui sezon au determinat reprezentaţii echipei să opereze o nouă modificare semnificativă în structura de conducere a departamentului tehnic.

Principala noutate este concedierea directorului tehnic Aldo Costa (foto), care potrivit oficialilor Scuderiei va rămâne în cadrul companiei într-o altă poziţie. Ferrari nu a detaliat natura noului job al italianului, însă cel mai probabil acesta nu va mai fi implicat la echipa de Formula 1. În plus, numele înlocuitorului lui Costa, care a ocupat această funcţie în ultimii patru ani, nu a fost încă dezvăluit de Ferrari.

Între timp, Pat Fry va renunţa la funcţia de şef al departamentului de curse şi se va ocupa de dezvoltarea şasiului monopostului 150 Italia, în timp ce producţia va fi gestionata de Corrado Lanzone. La fel ca şi până acum, departamentul de motoare şi electronică va fi condus de Luca Marmorini.

Aceasta este cea de-a doua restructurare a departamentului tehnic de la Ferrari în mai puţin de cinci luni, după ce în luna ianuarie Chris Dyer a pierdut postul de şef al departamentului de curse. De fiecare dată, Stefano Domenicali a rămas în funcţia de şef al echipei, în ciuda faptului că numeroşi fani consideră că italianul este principalul vinovat pentru regresele înregistrate de Ferrari în ultima perioadă.

No comments:

Post a Comment