Friday, May 20, 2011

FIA confirmă zona de utilizare a DRS-ului la Barcelona


FIA a confirmat că piloţii vor putea ajusta aripa spate în cursa de la Barcelona pe o distanţă de 830 de metri situată pe linia dreaptă de start-sosire.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat joi datele oficiale ale regulamentului pentru sistemul DRS (Drag Reduction System) valabile pentru Marele Premiu al Spaniei din acest weekend.

Astfel, piloţii vor putea ajusta aripa spate în cursă pe o distanţă de 830 de metri situată pe linia dreaptă de start-sosire cu scopul de a-şi mări şansele de depăşire. Opţiunea va deveni activă pentru un pilot numai dacă acesta se afla la cel mult o secundă în spatele unui rival în punctul de detecţie al DRS-ului, stabilit înainte de intrarea în ultimul viraj (16).

Aceasta este cea mai mare distanţă pe care DRS-ul este disponibil în acest sezon, decizia fiind luată în speranţa că numărul depăşirilor va creşte substanţial pe un circuit lipsit de oportunităţi în acest sens.

Introducerea DRS-ului în regulamentul tehnic al sezonului 2011 a avut un impact major asupra spectacolului, numai în Marele Premiu al Turciei înregistrându-se 71 de depăşiri datorate strict acestei tehnologii. La fel ca şi până acum, piloţii vor putea utiliza în orice moment sistemul DRS pe parcursul antrenamentelor libere şi a calificărilor.

No comments:

Post a Comment