Tuesday, May 17, 2011

Sutil, dat în judecată pentru vătămare corporală de un oficial Renault

Adrian Sutil a fost dat în judecată de Eric Lux, CEO-ul Genii Capital, pentru vătămare corporală în urma unui incident petrecut într-un club de noapte din China.

Conflictul dintre Adrian Sutil şi Eric Lux a revenit în atenţia presei internaţionale la mai puţin de o săptămână după apariţia primelor informaţii despre incidentele care au avut loc după Marele Premiu al Chinei din 17 aprilie.

Chiar dacă pilotul echipei Force India şi-a cerut scuze la vremea respectivă pentru comportamentul său, Lux a anunţat luni seară prin intermediul avocatului său că l-a dat în judecată pentru vătămare corporală.

"În lumina recentelor evenimente care s-au petrecut la Shanghai în 17 aprilie, Eric Lux a decis să înainteze o plângere împotriva lui Adrian Sutil pentru vătămare corporală. Imediat ce plângerea este înregistrată, FIA şi echipa Force India vor fi notificate", se precizează în comunicatul de presă emis de Marc Henzelin, avocatul lui Lux.

În plus, Lux nu exclude posibilitatea de a da în judecată şi alte persoane a căror identitate nu a dezvăluit-o, chiar dacă în prezent nu există informaţii care să ateste implicarea unei terţe persoane în scandal.

Potrivit presei internaţionale, Sutil l-a atacat pe Lux cu o sticlă de şampanie după ce a fost abordat de acesta din urmă în clubul M1NT din Shanghai, iar oficialul Renault s-a rănit la gât în urma acestei acţiuni.

Până în prezent, FIA nu a luat nicio poziţie oficială în acest conflict, însă reputatul jurnalist Cedric Voisard de la publicaţia franceză Le Figaro susţine că Sutil riscă inclusiv pierderea superlicenţei de pilot, ceea ce ar echivala cu imposibilitatea de a mai concura în Formula 1.

Eric Lux este cofondator al companiei luxemburgheze Genii Capital care deţine acţiuni la Renault şi co-actionar al echipei cu sediul la Enstone.

No comments:

Post a Comment