Tuesday, May 17, 2011

Piloţii de curse domină topul celor mai bogaţi sportivi în Marea Britanie

Şapte dintre primii 11 cei mai bogaţi sportivi din Marea Britanie provin din lumea sporturilor cu motor. Lewis Hamilton are o avere estimată la 50 de milioane de lire sterline.

Publicaţia britanică The Sunday Times a publicat în acest weekend clasamentul celor mai bogaţi sportivi din Marea Britanie, iar în primii 11 se regăsesc nu mai puţin de şapte piloţi de curse.

Prima poziţie îi revine în continuare fostului pilot Johnny Dumfries, care a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1988 la volanul unui Jaguar şi are o avere estimată la 110 de milioane de lire sterline, în timp ce Eddie Irvine, fostul coechipier al lui Michael Schumacher la Ferrari, ocupă locul al doilea cu o avere de 80 de milioane de lire sterline.

Următorul pilot de curse care apare în top este Jody Scheckter, campionul mondial al Formulei 1 în sezonul 1979, urmat de David Richards, şeful Prodrive şi fostul şef al echipelor de Formula 1 Benetton şi British American Racing.

Dintre piloţii britanici care concurează în prezent în Formula 1 singurul care a intrat în top este Lewis Hamilton, care are o avere estimată la 50 de milioane de lire sterline prin prisma contractului cu McLaren şi a numeroaselor parteneriate comerciale. Aceeaşi avere o deţin şi fostul pilot David Coulthard, în prezent comentator al postului de televiziune BBC, precum şi Nigel Mansell, campionul mondial din 1992.

Cel mai bogat sportiv britanic este, în opinia The Sunday Times, fotbalistul Dave Whelan cu o avere de 190 de milioane de lire sterline.

No comments:

Post a Comment