Tuesday, May 24, 2011

Hamilton: "Pneurile vor fi decisive pentru depăşiri la Monaco"

Lewis Hamilton anticipează că pneurile vor juca un rol esenţial în creşterea şanselor de depăşire la Monte Carlo, întrucât în opinia sa sistemul DRS va fi ineficient.

Introducerea sistemului DRS a avut un impact major asupra spectacolului în sezonul 2011 al Formulei 1, însă situaţia s-ar putea schimba la Monaco, întrucât şansele de depăşire sunt limitate, iar linia dreaptă de start-sosire este foarte scurtă.

În acest context, Lewis Hamilton anticipează că depăşirile vor fi efectuate mai degrada datorită uzurii pneurilor şi nu ca urmare a activării aripii spate ajustabile pe parcursul cursei.

"Cred că zonă de depăşire pentru DRS este de numai 300 de metri la Monaco, aşa că este destul de scurtă şi nu este suficient de lungă pentru a ne oferi şansa de a lansa un atac asupra monopostului din faţă. Cred că aerodinamica va începe să funcţioneze corespunzător doar după punctul de frânare din virajul Ste Devote, aşa că nu cred că vom vedea prea multe depăşiri facilitate de DRS. Totuşi, cred că pneurile ne vor oferi cel mai bun spectacol şi cele mai bune şanse pentru depăşiri", a declarat britanicul într-un preview pentru cursa de la finalul acestei săptămâni.

Pneurile supersoft şi soft aduse de Pirelli la Monaco au născut numeroase controverse privind durata de viaţă a acestora şi posibilele bucăţi de cauciuc care ar putea "inunda" circuitul, însă Hamilton crede că temerile nu sunt deloc justificate de situaţia reală din teren.

"Nu cred că pneurile supersoft şi soft vor fi la fel de importante la Monaco precum au fost în Turcia, dar cred că uzura acestora ar trebui să creeze oportunităţi pentru depăşiri. Şi nu cred că bucăţile (n.r - care vor rămâne pe circuit) sunt atât de rele precum se teme lumea, pentru că acestea tind să se depună la ieşirea din virajele rapide, iar Monaco este în general cu circuit lent", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment