Friday, May 20, 2011

OFICIAL: Alonso şi-a prelungit contractul cu Ferrari până în 2016

Ferrari a anunţat oficial că Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu echipa italiană până la sfârşitul sezonului 2016.

Fernando Alonso va mai îmbraca combinezonul roşu al Scuderiei Ferrari pentru cel puţin încă şase ani, după ce dublul campion mondial a ajuns la o înţelegere cu echipa de la Maranello pentru a-şi prelungi contractul pentru încă patru sezoane.

Spaniolul, care va concura astfel pentru Ferrari cel puţin până în 2016, susţine că Scuderia va fi echipa de la care se va retrage din Formula 1, mai ales că în acel moment va avea deja 35 de ani.

"Sunt foarte fericit că am ajuns la această înţelegere. M-am simţit imediat confortabil la Ferrari şi acum mi se pare ca o a doua familie. Am încredere deplină în bărbaţii şi femeile care lucrează la Maranello şi în cei care îi conduc. Prin urmare, este natural pentru mine să decid să-mi prelungesc relaţia pe termen lung în acest fel cu o echipă la care într-o zi îmi voi încheia cariera în Formula 1", a declarat el într-un comunicat de presă.

La rândul său, preşedintele Luca di Montezemolo a explicat că a decis să-i prelungească contractul lui Alonso pentru că acesta are calităţile necesare pentru a juca un rol fundamental în istoria echipei.

"Este o mare plăcere să reînnoim înţelegerea noastră cu un pilot care a demonstrat întotdeauna o mentalitate de învingător chiar şi în cele mai dificile circumstanţe. Fernando are toate calităţile necesare, atât tehnice cât şi personale, pentru a juca un rol important în istoria Ferrari şi sper s-o îmbogăţim cu noi victorii foarte curând", a declarat italianul.

Alonso pilotează pentru Ferrari din sezonul 2010, iar precedenta sa înţelegere expira anul viitor, astfel că va ajunge la şapte ani petrecuţi la echipa italiană, cu patru mai puţin decât Michael Schumacher, care a cucerit cinci titluri pentru Scuderia în perioada 1996-2006. Actualul sau coechipier este Felipe Massa, al cărui contract va expira la sfârşitul sezonului 2012.

No comments:

Post a Comment