Friday, May 20, 2011

Schumacher admite că trebuie să schimbe ceva în stilul de pilotaj

Michael Schumacher admite că trebuie să elimine erorile de pilotaj care au condus la rezultatul modest înregistrat în Marele Premiu al Turciei.

Michael Schumacher a terminat pe locul 12 Marele Premiu al Turciei din urmă cu două săptămâni la capătul unei curse în care a fost implicat într-un acroşaj cu Vitaly Petrov încă din primul tur.

Septuplul campion mondial a admis joi seară în paddock-ul circuitului de la Barcelona că trebuie să schimbe ceva în stilul de pilotaj pentru a evita astfel de erori.

"Cu siguranţă trebuie să schimb ceva pentru a evita greşeala pe care am comis-o în primul viraj în Turcia, iar asta a condus la alte lucruri pe care le-am făcut la limită. Dacă totul decurge bine simt asta şi sunt conştient că sunt capabil să fac asta, dar ştiu că trebuie să forţez la momentul potrivit şi că rata de succes nu este încă 100%", a precizat germanul.

La finalul cursei de la Istanbul, pilotul echipei Mercedes GP a admis că nu s-a bucurat de experienţa trăită, însă insistă că s-a referit exclusiv la Marele Premiu al Turciei, şi nu la toate cursele în care a concurat de la revenirea în F1.

"Dacă aţi văzut întreg interviul atunci ar trebui să fie foarte clar că această declaraţie a fost doar pentru această cursă. Să ai un monopost capabil de locul cinci sau şase şi să faci câteva lucrurile inutile în primele două tururi nu este foarte bine", a adăugat el.

Totuşi, presa internaţională l-a criticat vehement pentru prestaţiile sale din acest sezon şi a speculat chiar că Schumacher s-ar putea retrage din competiţie la finalul sezonului. "În mod natural preferi să nu ai parte de critici inutile, dar asta face parte din viaţă. Am trecut de prea multe ori prin asta şi după fiecare furtună soarele iese întotdeauna dintre nori", a încheiat el.

No comments:

Post a Comment