Monday, May 30, 2011

Hamilton, penalizat fără efect în clasamentul cursei

Lewis Hamilton a fost penalizat cu 20 de secunde în clasamentul cursei de la Monaco pentru provocarea unui accident cu Pastor Maldonado, însă şi-a păstrat locul şase.

Weekendul de coşmar lui Lewis Hamilton de la Marele Premiu al statului Monaco a continuat inclusiv după încheierea cursei.

După ce în calificări i-a fost şters timpul realizat în Q3 pentru scurtcircuitarea unei şicane, iar în cursă a fost penalizat cu un drive-through pentru producerea unei coliziuni cu Felipe Massa, comisarii au decis să-l penalizeze cu 20 de secunde în clasamentul final pentru că a provocat un accident cu Pastor Maldonado.

La finalul cursei, pilotul echipei McLaren a răbufnit în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune BBC, afirmând că deciziile comisarilor de cursa sunt o glumă.

"În şase curse am fost la comisarii de cursă de cinci ori. Este o glumă. Este o glumă absolut ciudată. L-am atacat pe Maldonado pe interior şi se poate vedea că a întors aproape o lungime de monopost prea devreme pentru a mă opri, după care a intrat în mine. Este pur şi simplu ridicol. Aceşti comisari de cursă sunt pur şi simplu ciudat de ridicoli. Este o prostie", a declarat britanicul.

Întrebat care crede că este motivul pentru care comisarii de cursă îl penalizează atât de des, Hamilton a dat un răspuns cu tentă rasistă. "Poate pentru că sunt negru. Nu ştiu", a precizat el.

Mai multe declaraţii acide făcute de Hamilton la adresa comisarilor şi opinia sa despre duelul cu Massa în interviul de mai jos acordat celor de la BBC:

No comments:

Post a Comment