Monday, May 23, 2011

Hamilton, Webber şi Button au scăpat de penalizări

Lewis Hamilton, Mark Webber, Jenson Button şi Jaime Alguersuari au scăpat de penalizări în clasamentul cursei din Spania pentru nerespectarea regulamentului pentru steag galben.

La finalul Marelui Premiu al Spaniei, comisarii de cursă au iniţiat investigaţie asupra a patru piloţi despre care au considerat că nu au incetinut la apariţia streagurilor galbene după accidentul suferit de Heikki Kovalainen.

După analizarea exactă a faptelor, Lewis Hamilton, Jenson Button (ambii McLaren), Mark Webber şi Jaime Alguersuari (Toro Rosso) au scăpat doar cu câte o mustrare scrisă pentru faptele lor.

Conform regulamentului, cei patru piloţi riscau cel mult o penalizare de câte 20 de secunde în clasamentul cursei, însă poziţiile ocupate de Hamilton, Button şi Webber ar fi rămas neschimbate, întrucât diferenţa faţă de urmăritori era mai mare decât pedeapsa maximă posibilă.

Potrivit mai multor surse, FIA a decis să ofere doar o mustrare pentru că toţi cei patru piloţi au concurat mai lent decât în mod obişnuit în segmentul afectat de steag galben, chiar dacă nu suficient de lent pentru a respecta regulamentul.

No comments:

Post a Comment