Monday, May 16, 2011

Williams introduce un update major la Barcelona

Williams va introduce o nouă aripă spate şi o versiune îmbunătăţită a sistemului de evacuare în Marele Premiu al Spaniei.

Williams se alătură echipelor care vor introduce update-uri semnificative penetru Marele Premiu al Spaniei de la sfârşitul acestei săptămâni, în încercarea de a câştiga primele puncte în acest sezon competiţional.

Potrivit directorului tehnic Sam Michael, Williams va utiliza la Barcelona o nouă aripă spate şi va evalua în antrenamente un nou sistem de evacuare pentru gazele de eşapament.

"De la Marele Premiu al Turciei am muncit la noile noastre aripi spate pe care le-am evaluat în antrenamentele de la Istanbul, iar acum le vom avea din nou pe ambele monoposturi la Barcelona. În plus, vom avea noi sisteme de evacuare pentru teste", a declarat australianul în cadrul unui preview al echipei pentru etapa de la finalul săptămânii.

Rubens Barrichello, care şi-a dezvăluit recent reticenta de a si prelungi contractul cu Williams în absenţa unor progrese majore în acest an, speră ca noile update-uri să marcheze un reviriment vizibil pentru echipa britanică. "Barcelona este un circuit grozav de curse şi cel pe care oamenii îl cunosc cel mai bine. Va fi interesant să vedem cât de mult s-au dezvoltat celelalte echipei de la ultimul test de aici din martie. Sper că noi ca echipă putem face un mare salt înainte în termeni de performanţă cu upgrade-urile pentru Barcelona. Rămân optimist că vom reuşi", a declarat brazilianul.

În mod tradiţional, circuitul de la Barcelona nu oferă oportunităţi majore de depăşire, însă Michael crede că situaţia din acest an este complet diferită datorită caracteristicilor pneurilor Pirelli şi a sistemului DRS.

"Barcelona este un circuit care necesită o bună eficienţă aerodinamică. Nu este un circuit solicitant pentru frâne, iar eficienţa aerodinamică poate fi principalul diferenţiator de performanţă datorită virajelor lungi de mare viteză. Configuraţia circuitului nu a fost favorabilă depăşirilor în trecut, dar cu degradarea pneurilor şi aripa spate ajustabila este posibil să fie diferit în acest an", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment