Friday, May 20, 2011

Ecclestone: "Echipele nu vor primi mai mulţi bani din drepturile TV"

Bernie Ecclestone a respins cererea echipelor de a primi mai mulţi bani din drepturile TV ale Formulei 1 începând din sezonul 2013.

Negocierile dintre echipe, Bernie Ecclestone şi FIA în privinţa semnării unui nou Acord Concorde începând din sezonul 2013 se anunţă foarte disputate în lumina ultimelor declaraţii făcute de reprezentatul CVC Capital Partners, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1.

Echipele şi-au propus să obţină un procent de 75% sau chiar 80% din veniturile obţinute de CVC Capital Partners pentru drepturile comerciale, comparativ cu numai 50% cât primesc în prezent.

Cu toate acestea, Ecclestone a exclus din start această variantă şi susţine că actualul procent este unul echitabil. "Nu există nicio şansă să le dăm 70%. Ar trebui să fie mulţumiţi cu ceea ce au", a declarat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Echipele au avertizat recent prin vocea lui Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, că sunt pregătite să iniţieze o competiţie paralelă cu Formula 1 începând din sezonul 2013, dacă pretenţiile acestora nu vor fi acceptate de Ecclestone.

Echipele mizează în prezent şi pe un posibil parteneriat cu consorţiul format de News Corporation şi Exor, care şi-a manifestat interesul pentru achiziţionarea drepturilor TV de la CVC Capital Partners. Ecclestone insista însă că fondul nu investiţii nu are nicio intenţia să părăsească Formula 1. "Sunt fericiţi cu Formula 1. Ce câştiga de aici folosesc pentru a finanţa alte afaceri. Viitorul arată bine, de ce ar vinde?", se întreabă el.

Declaraţiile sale vin chiar în ziua în care Formula Money a dezvăluit ca Marele Circ a generat un profit de 137 de milioane de dolari pentru sezonul 2010.

No comments:

Post a Comment