Friday, May 27, 2011

Vettel speră să obţină prima victorie la Monaco

Sebastian Vettel spune că ar fi onorat să obţină duminică prima victorie pe faimosul circuit de la Monte Carlo.

Sebastian Vettel a obţinut patru victorii în primele cinci etape ale noului sezon şi este considerat favorit la cucerirea unui nou titlu mondial. Printre puţinele absenţe din palmaresul său se numără şi cel al unei victorii în Principatul Monaco, acolo unde se spune că o victorie valorează cât un titlu mondial.

Pilotul echipei Red Bull este însă încrezător că va fi capabil să obţină victoia în cursa de duminică, deşi admite că nu va fi tocmai o misiune uşoară.

"Este dificil, pentru că este un circuit pe care totul trebuie să decurgă perfect, trebuie să ai încredere şi monopostul să concureze conform preferinţelor tale. Nu ai nevoie de cel mai rapid monopost, dar trebuie să te simţi confortabil. Ar fi o onoare uriaşă să câştig aici. Istoria acestui Mare Premiu şi tradiţia sunt uriaşe şi ar fi o onoare uriaşă să-mi pun numele pe lista câştigătorilor. Concurăm pentru un titlu mondial care este mai important, dar aceasta este cursa care pentru orice pilot ar însemna mai mult", a declarat el pentru postul britanic de televiziune BBC.

Vettel crede însă că misiunea sa de a câştiga la Monaco va fi mai dificil de îndeplinit decât în primele curse ale anului, din cauza configuraţiei circuitului.

"Acesta este un circuit unde pilotul poate face diferenţa. Dar nu este totul în alb şi negru. Este un weekend lung, pot exista anumite lucruri care te deranjează şi trebuie să le accepţi pe parcursul weekendului. Concentrarea este foarte intensă, circuitul este foarte strâmt, nu există prea mult spaţiu şi cu cât te califici mai sus pe grila cu atât ai mai multe şanse duminica. Dar am văzut unele curse nebune în acest an datorită pneurilor şi nu ştim la ce să ne aşteptăm aici sau câte pitstopu-uri vor fi", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment