Monday, May 23, 2011

Sistemul DRS ar putea fi interzis în tunelul de Monaco

FIA ar putea interzice utilizarea sistemului DRS în tunelul de la Monte Carlo în timpul antrenamentelor şi calificărilor.

FIA a stabilit săptămâna trecută că regulamentul sistemului Drag Reduction System (DRS) nu va fi modificat în niciun fel în perspectiva Marelui Premiu al statului Monaco, chiar dacă mai mulţi piloţi au considerat că utilizarea tehnologiei este periculoasă pe pista îngustă a circuitului.

Cu toate acestea, forul mondial este tentat să revină asupra deciziei cel puţin în ceea ce ptriveste tunelul de pe circuit, acolo unde sistemul ar putea fi interzis în timpul antrenamentelor şi calificărilor. Motivul este legat de importanţa majoră a unui parcurs fără greşeală în tunel pentru a obţine un timp competitiv, astfel încât piloţii vor fi tentaţi să folosească DRS în tunel, ceea ce va modifica radical nivelul forţei de apăsare aerodinamică.

O decizie în acest caz va fi luată cel târziu marţi, pentru ca piloţii să cunoască exact regulamentul înainte de cele două sesiuni de antrenamente programate joi.

În cursa de duminică, sistemul DRS poate fi activat numai pe linia dreaptă de start-sosire, în cazul în care pilotul se afla la mai puţin de o secundă în spatele unui rival.

No comments:

Post a Comment