Tuesday, May 24, 2011

Sauber introduce un nou update la Monaco

Sauber a anunţat că va introduce noutăţi de ordin aerodinamic şi mecanic în Marele Premiu al statului Monaco.

Numai patru zile despart cursa de la Barcelona de prima sesiune de antrenamente libere de la Monaco, motiv pentru care în mod obişnuit nicio echipă nu introduce update-uri pentru monopost.

Cu toate acestea, oficialii echipei Sauber au anunţat că vor aduce îmbunătăţiri de natură aerodinamică şi mecanică în cursă din Principat, unele dintre acestea fiind dedicate exclusiv caracteristicilor circuitului monegasc.

"Vom aduce câteva părţi aerodinamice şi mecanice pentru cursă cu speranţa că putem îmbunătăţi monopostul în special pentru natura circuitului de la Monaco, care necesită o forţă de apăsare aerodinamică ridicată şi este dependent de aderenţă mecanică. Vom avea câteva părţi noi, în unele cazuri specifice pentru această cursă, iar în altele doar dezvoltări generale care vor ajunge pe monopost începând de la Monaco", a declarat James Key, directorul tehnic al echipei Sauber.

Marele Premiu al statului Monaco va marca şi debutul pneurilor supersoft, despre care Key afirmă că echipele vor avea multe lucruri de învăţat, chiar dacă au evaluat caracteristicile în testele de iarnă.

"Este pentru prima oară în acest sezon când vom concura cu pneul supersoft. L-am testat în testele de iarnă, dar la Barcelona şi Jerez, nu la Monaco care este un circuit foarte lent şi cu temperaturi ridicate. Va trebui să învăţăm din nou cum funcţionează pneul supersoft, dar cu siguranţă în testele de iarnă a fost un pneu foarte bun. Va fi interesant să vedem cât rezista şi cât de mult se degradează", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment